Volledig scherm

Clubs Goes bezorgd over onderhoud van accommodaties

GOES - Het zal niet meevallen meer taken zelf uit te voeren als het gaat om het onderhoud van velden en gebouwen. Dat zeggen bestuurders van voetbalverenigingen uit de gemeente Goes.

Wethouder Derk Alssema liet onlangs in zijn weblog weten dat er wat hem betreft dingen gaan veranderen. Volgens hem komt negentig procent van het onderhoud van velden en gebouwen nu voor rekening van de gemeente, terwijl dat in omliggende gemeenten slechts 75 procent zou zijn. Hij wil samen met de verenigingen bekijken hoe het anders kan.

Klusploeg

Clubs zijn bereid het gesprek aan te gaan, maar zeggen dat ze al veel zelf doen. "Zo is bij ons elke donderdag een klusploeg van een man of tien actief", zegt voorzitter Henk Zwartelé van voetbalvereniging VV Goes.

Secretaris Ko Welleman van SSV'65 in Goes denkt dat het niet gemakkelijk zal zijn om meer zelf te gaan doen. "De vrijwilligers liggen niet voor het oprapen. We zijn bij wijze van spreken al blij als we genoeg trainers kunnen vinden voor al onze teams." Dat de club het onderhoud door professionals laat uitvoeren, ligt volgens hem uit financieel oogpunt niet voor de hand. "We kunnen nu net rondkomen. En je kunt de contributie toch niet blijven verhogen?"

Reserves

Kloetinge-voorzitter Jan-Kees de Bruine denkt daar net zo over. "Wij hebben geen dikke reserves." Hij vraag zich af of de wethouder misschien een proefballonnetje heeft opgelaten in zijn weblog. "En als het dat niet is, moet hij snel met een onderbouwing komen."

Ook andere clubs willen snel duidelijkheid. "Wij willen op korte termijn een besluit nemen over het al dan niet vergroten van ons clubgebouw", zegt Zwartelé. "Dan is het belangrijk om te weten hoe het in de toekomst geregeld is met het onderhoud van dit soort accommodaties."

Lees het volledige artikel in de PZC van zaterdag, editie Bevelanden/Tholen.