Volledig scherm
Andries Jumelet © Marcelle Davidse

ChristenUnie krijgt weinig steun voor vernieuwingsplan

WAARDE - Het ziet er niet naar uit dat Reimerswaal na de verkiezingen in maart twee vacatures openstelt voor vak-wethouders. Het voorstel, onderdeel van een plan van de ChristenUnie om de lokale politiek ingrijpend te veranderen, kan op weinig steun rekenen.

Vier van de vijf andere partijen in de gemeenteraad die voor een discussiebijeenkomst van de CU waren uitgenodigd, lieten weten daar geen belangstelling in te hebben. Volgens Kees Verburg (PvdA), die mede namens SGP, CDA en VVD schriftelijk bedankte voor de uitnodiging, zijn vrijwel alle punten in het actieplan van de CU al uitgebreid besproken en vastgelegd, waaronder het plan om na de verkiezingen een breed gedragen raadsagenda op te stellen.

Dat gebeurde tijdens drie 'heisessies' onder leiding van waarnemend burgemeester Piet Zoon. ,,Alleen het punt van de ChristenUnie om neutrale wethouders te kiezen stond daar niet in. Maar daar komen ze mee op het moment dat vier partijen al een wethouderskandidaat naar voren hebben geschoven. Dat is veel te laat", aldus Verburg.

Andries Jumelet van de ChristenUnie is teleurgesteld. ,,Het feit dat ze het gesprek uit de weg gaan is een teken van zwakte." Leefbaar Reimerswaal had wel twee leden afgevaardigd. Jumelet put ook hoop uit het feit dat burgemeester José van Egmond  volgens hem zeer positief was over de plannen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement