Chef-kok Wouter Kik in de haven van Bruinisse.
Volledig scherm
Chef-kok Wouter Kik in de haven van Bruinisse. © Marieke Mandemaker

Chef-kok Wouter Kik begint eigen restaurant aan de Vlasmarkt in Goes

GOES – Chef-Kok Wouter Kik begint een eigen zaak in Goes. Samen met Jean Luc Etienne opent hij over ruim een maand aan de Vlasmarkt restaurant Codium.

Kik maakte eerder furore als kok in restaurant De Vierbannen, naast het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Daarna werkte hij bij sterrenrestaurant De Kromme Watergang in Slijkplaat. Met het openen van het restaurant in Goes komt een droom uit, zo laat de talentvolle chef-kok weten. Jean Luc Etienne was onder meer werkzaam bij het bekende restaurant Parkheuvel in Rotterdam als manager en sommelier.

Onzichtbaar plein

Het nieuwe restaurant Codium komt in het voormalige pand van Agin, naast Taart en Tafel. Het is de bedoeling dat het eind augustus de deuren opent. De Vlasmarkt, in het verleden een onzichtbaar plein dat met name werd gebruikt voor het parkeren van auto’s, heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan. Bewoners, ondernemers en de gemeente hebben het op steenworp afstand van de Grote Markt gelegen pleintje samen gezelliger gemaakt. Taart en Tafel en Happerij & Tapperij Samen hebben er sinds enkele jaren een terras.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement