Volledig scherm
De gekantelde truck op de Markt in Goes © HV Zeeland

Chauffeur gekantelde biertruck in Goes wordt niet vervolgd

GOES - De chauffeur die op woensdag 28 augustus met zijn vrachtwagen vol bier kantelde op de Grote Markt in Goes, wordt niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten na onderzoek. 

De chauffeur moest die ochtend 12.000 liter bier afleveren bij horecabedrijven op de Grote Markt, maar de vrachtwagen belandde op enig moment op zijn kant. Over hoe dat kon gebeuren liepen de lezingen van de chauffeur zelf en getuigen uiteen: de chauffeur verklaarde dat hij moest uitwijken voor een andere auto, maar een getuige beweerde dat de vrachtwagen hard rondjes had gereden over het plein.  

Tijdens het politie-onderzoek zijn beelden van camera's op de Grote Markt bekeken en zijn getuigen en de chauffeur verhoord. ,,Vervolgens zijn de uitkomsten besproken met de Officier van Justitie en die heeft, na alles tegen elkaar te hebben afgewogen, besloten om de chauffeur niet te vervolgen", zegt politiewoordvoerster Mireille Aalders. Daarmee is volgens haar overigens niet gezegd dat de chauffeur géén rondjes zou hebben gereden. ,,Maar daar gaat dit ook niet meer over. Want al zou hij dat wel hebben gedaan, en dit is hypothetisch, dan wegen omstandigheden zoals de gevolgen voor hem en het bedrijf ook mee.” 

De omgevallen vrachtwagen lag uiteindelijk meer dan twaalf uur op de Markt. Dat kwam onder meer omdat de duizenden liters bier eerst moesten worden overgepompt in een andere truck. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement