Volledig scherm
Mevrouw van de Parel krijgt koffie en een gebakje uit handen van werknemer Marloes van Eenige-Verschuure. Ook meneer Ticheler en Guusje de Smit vieren de 9 die Cederhof als aanbevelingscijfer heeft gekregen. © Cynthia Cats

Cederhof scoort een 9; gebak voor iedereen

KAPELLE - Bewoners, personeel en vrijwilligers van Cederhof zijn donderdagmorgen verrast met een gebakje. De traktatie werd uitgedeeld om te vieren dat het verpleeghuis een mooi cijfer heeft behaald in een aanbevelingsonderzoek. Familie en naasten gaven het tehuis in 2019 een 9.

,,Wij zijn daar uiteraard zeer verguld mee", laat directeur Inge van den Boomen weten. ,,Een extern bureau heeft een meting gedaan over de ervaringen met de zorg in het verpleeghuis. Familie en naasten hebben daarvoor een vragenlijst ingevuld. En daar is dus die 9 uitgekomen. Wij zijn natuurlijk hartstikke trots op dit prachtige resultaat."

Quote

Men is tevreden over het aanbod van de activitei­ten en de aandacht die de bewoners krijgen.

Inge van den Boomen

Cederhof haalde in 2018 al het mooie aanbevelingscijfer van 8,6. ,,Met de inzet van de kwaliteitsgelden van de overheid (extra handen aan het bed) heeft het Kapelse verpleeghuis de zorg kunnen verbeteren."

Familie en naasten geven de zorg gemiddeld dus een 9 als aanbevelingscijfer. ,,Zij zijn over het algemeen tevreden over de zorg die bewoners krijgen bij Cederhof. Men is tevreden over het aanbod van de activiteiten en de aandacht die de bewoners krijgen.”