Volledig scherm
© Hans van de Vlekkert

Cederhof Kapelle krijgt geld om extra personeel aan te nemen

KAPELLE - Cederhof in Kapelle kan zes tot acht nieuwe zorgmedewerkers aannemen. De uitbreiding van het personeel is mogelijk omdat Cederhof van de overheid een bijdrage krijgt uit de zogenoemde kwaliteitsgelden.

,,Dit is voor ons echt een cadeautje", laat directeur Inge van den Boomen weten. ,,Deze nieuwe mensen komen echt bovenop onze huidige formatie. Dat is voor ons een enorme hoeveelheid extra handen."

De extra handen komen volgens de directeur ten goede aan vooral individuele begeleiding in de zwaarste zorg. ,,Voor mensen met dementie en bewoners met zware somatische zorg. Zeg maar de zware verpleeghuiszorg. We hebben voor die mensen nu al veel groepsactiviteiten, maar we willen meer individuele activiteiten aanbieden."

Quote

Dit is voor ons echt een cadeautje.

Inge van den Boomen, Directeur Cederhof

Het aantal van zes tot acht hangt af van het aantal uren dat de nieuwe medewerkers (willen) gaan werken. ,,We willen ze voornamelijk in de zogenoemde piekdiensten inzetten. Dat zijn de drukke diensten waarin alles een beetje samenkomt: zorg, aandacht en tijd."

Volledig scherm
Directeur van Cederhof Inge van den Boomen © Adrz

Het geld voor het nieuwe personeel komt van de overheid. Van den Boomen: ,,Dat zijn de overheidsgelden waarmee ze het werk in de ouderenzorg aantrekkelijk  willen houden. En dat zou moeten zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht voor bewoners. Wij hebben daar een plan voor ingediend en groen licht gekregen."

Dat Cederhof nu geld krijgt van het Rijk wil overigens niet zeggen dat ze er zomaar wat mee kunnen doen. ,,We moeten halfjaarlijks rapporteren wat we doen met het geld. Daarmee wordt in de gaten gehouden of het daarvoor ook bedoeld was."

De vacatures staan inmiddels al op de website van Cederhof. ,,En komende week gaan we ook lokaal adverteren", aldus Van den Boomen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement