Bij de carnavalsloods worden de wagens zoveel mogelijk uit de wind gezet, zoals deze van carnavalsvereniging De Zuipcillinders.
Volledig scherm
Bij de carnavalsloods worden de wagens zoveel mogelijk uit de wind gezet, zoals deze van carnavalsvereniging De Zuipcillinders. © Camile Schelstraete

Carnavalsoptochten Kwadendamme en Lewedorp afgelast door harde wind; ook in gemeente Hulst rijden geen wagens mee in optochten

HEINKENSZAND - De carnavalsoptochten in Kwadendamme en Lewedorp zijn vanmiddag afgelast. De organisaties hebben dit vanochtend besloten tijdens een overleg met de burgemeester en een weerkundige op het gemeentehuis in Heinkenszand. De kinderoptocht in ’s-Heerenhoek gaat wel door. In de gemeente Hulst rijden vanwege de verwachte regen en windstoten geen grote wagens mee in de optochten van Clinge, Vogelwaarde, Sint Jansteen en Grauw. Dat twittert de gemeente.

Gert van de Plasse van carnavalsvereniging De Puut’en in Kwadendamme had er al rekening mee gehouden, maar het blijft een bittere pil voor de bouwers die maanden bezig zijn geweest met de voorbereidingen. Morgenochtend wordt opnieuw overlegd over of de optocht in Paerehat (‘s Heerenhoek) morgenmiddag kan doorgaan. 

In Aardenburg (Uulehat) is in samenspraak met de burgemeester besloten dat de optocht gewoon doorgaat. Ook in de gemeente Terneuzen bleven de hoge wagens binnen.