Volledig scherm
Arjen Brinkman van camping en villapark de Paardekreek

Camping en villapark Paardekreek wil het water op

WISSENKERKE - Camping en Villapark de Paardekreek in Kortgene wil komende jaren vernieuwingen doorvoeren op het park. Dat bleek donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering van Noord-Beveland, waar eigenaar Arjen Brinkman een presentatie gaf.

Brinkman wil volgend jaar 23 huisjes op ondiep water van het Veerse Meer aanleggen. Die komen aan houten steigers en worden gemaakt van gerecycled hout. Omdat ze in het ondiepe gedeelte van het water komen, ondervindt de recreatievaart er geen last van, stelt Brinkman. 

,,We blijven 25 meter van de grens met het diepe water. Maar mensen die niet durven te zwemmen, of kunnen varen, hebben wel het gevoel dat ze midden op het water zitten." Om te voorkomen dat passerende boten last hebben van schittering van de zon op de zonnepanelen, worden de panelen op de zadeldaken niet aan de zijde van het water geplaatst.
Nadat in 2019 de huisjes op het water zijn aangelegd, is het een jaar later de beurt aan de westzijde van het park. In de aarden wal komen acht 'dijkunits', die worden weggewerkt met groen zodat deze beschut zijn. ,,We wilden iets doen met de vraag naar bijzondere huuraccommodaties'', verklaart Brinkman zijn plannen. 

Het plan van Brinkman is uitgesmeerd over meerdere jaren. Nog dit jaar wil hij een dertig jaar oude romneyloods op het terrein vervangen door een nieuwe loods met 450 meter aan zonnepanelen op het dak. Daarmee moeten de nieuwe projecten van energie worden voorzien. In of na 2020 komt het laatste onderdeel aan bod: de bouw van groepshuizen.

De raad toonde zich positief over het plan, dat overigens nog wel de officiële procedure moet doorlopen. Daarna kan er pas een besluit over genomen worden door de raad.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement