Volledig scherm
De afgelopen weken konden kinderen spelen op straat in de doorgaans drukke Buys Ballotstraat, © Johan Van Der Heijden

Buys Ballotstraat in Goes gaat volgende week vrijdag weer open

GOES - Bewoners van de Buys Ballotstraat in Goes kunnen nog een week genieten van de rust. Volgende week vrijdag gaat de straat weer open.

De misschien wel drukste straat van Goes was sinds medio februari afgesloten vanwege de reconstructie van de kruising Buys Ballotstraat/Patijnweg. Die is op de schop gegaan om de doorstroming te verbeteren en de veiligheid voor met name fietsers te verbeteren.

De reconstructie is overigens nog niet helemaal voltooid. In oktober wordt de spoorwegovergang nog aangepakt. Dat kon niet naar voren worden gehaald, omdat het weekend waarin dat gebeurt - er kunnen dan geen treinen rijden - eerder al was vastgesteld.

Tot de overgang is aangepakt, kan de nieuwe strook voor het verkeer dat vanuit de stad komt en rechtsaf de Buys Ballottraat wil inslaan nog in gebruik worden genomen. Het verkeer naar rechts maakt tot die tijd gebruik van één van de twee stroken die zijn bedoeld voor het verkeer dat de stad uitrijdt.

Volgens wethouder Loes Meeuwisse zijn de werkzaamheden volgens planning verlopen. Het was altijd bedoeling dat ze rond deze tijd konden worden afgerond.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andere locatie voor brandweerkazerne Heinkenszand lijkt uitgesloten, ondanks protest
    PREMIUM

    Andere locatie voor brandweer­ka­zer­ne Heinkens­zand lijkt uitgeslo­ten, ondanks protest

    HEINKENSZAND - Slikken of stikken. Dat gevoel overheerst bij bewoners van de Hoefbladstraat en Clara’s Pad in Heinkenszand. Een bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond heeft de onrust rondom de komst van een nieuwe brandweerkazerne in hun ‘achtertuin’ niet kunnen wegnemen. Omwonende Kim van Sabben: ,,Het kwam op ons over alsof al voor 99,9 procent zeker is dat de kazerne er komt.”