Volledig scherm
© HV Zeeland

Buurman schreeuwde echtpaar wakker bij brand in Goes, eigenaar: ‘Ik ben blij dat ik nog leef’

GOES - De eigenaar van het huis aan de Beethovenlaan in Goes, waar vanochtend een felle brand woedde in de carport, is zijn overbuurman eeuwig dankbaar. De buurman alarmeerde hem en zijn vrouw tijdens de brand door te bonzen op de deur en te schreeuwen door de brievenbus.  

De schade is fors. Niet alleen de boot en de carport gingen in vlammen op. Ook scheurde de buitenmuur van de woning en er is flinke schade aan de schuur. “We zitten met een hoop ellende, het is een grote ravage”, zegt eigenaar K. Vinke. “Maar ik ben blij dat ik nog leef.” 

De overbuurman ontdekte de brand rond 02.30 uur en rende naar het huis. Door de vlammen was de lamp in de carport gesprongen, wat kortsluiting veroorzaakte in het hele huis. De bel en lichten werkten daardoor niet. De buurman begon op de deuren en ramen te bonzen en schreeuwde door de brievenbus.   

Vinke, zijn vrouw en twee poezen konden daardoor snel naar buiten. Wat de oorzaak van de brand precies was, weet hij niet. "Daarover kan ik alleen maar speculeren, maar het blijft raar dat het midden in de nacht gebeurde.” 

Twee blusvoertuigen van de brandweer wisten het vuur snel te blussen en voorkwamen dat de vlammen oversloegen naar het huis. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement