Volledig scherm
Brugklassers van het Goese Lyceum in het tropisch bos in Goes. © Marcelle Davidse

Brugklassers maken duurzame wereldreis door Goes

GOES - Brugklassers van het Goese Lyceum in Goes hingen woensdagochtend aan de lippen van Charlotte Koole in het tropische bos in Goes. Ze kregen uitleg over de planten en het ecosysteem.

Sport- en recreatiecentrum Omnium was één van de stops die leerlingen maakten tijdens een 'wereldreis' langs verschillende organisaties in Goes. Dat gebeurde in het kader van de landelijke dag van de duurzaamheid. De trip leidde verder langs onder meer de Wereldwinkel en de gemeente Goes. Bij Marsaki kregen de jongens en meisjes uitleg over onder meer het duurzaam verwarmen van wooncomplexen.

De wereldreis werd georganiseerd door Switch uit Middelburg, een organisatie die zich inzet voor meer duurzaamheid. In totaal deden de afgelopen drie dagen zo'n 350 Goese brugklassers mee.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”