Kunstwerk De Pomp in Oudelande
Volledig scherm
Kunstwerk De Pomp in Oudelande © gemeente Borsele

Bronzen beeld gestolen in Oudelande

OUDELANDE - Het kunstwerk De pomp in Oudelande is gestolen. Het bronzen beeld van kunstenaar Hans de Win stond voor het dorpshuis en is nu weg. De sokkel is in stukken geslagen. 

,,Ja een rare toestand", zegt kunstenaar Han de Win. ,,Ze belden mij gisteren.” Hij vind het jammer dat het nu weg is. ,,Maar het is zo als het is. Ik heb er niet wakker van gelegen.” De gemeente Borsele vermoedt dat het beeld is gestolen vanwege het brons, dat levert momenteel veel geld op. Of het beeld terug komt is de vraag en dan is het ook onzeker in welke toestand het beeld is. Het beeld was volgens De Win al jaren hard toe aan een opknapbeurt. Vlak na de plaatsing in 1998 was het beeld ook al doelwit van kwaadwillenden. Toen werd het niet gestolen maar vernield.

Het kunstwerk maakt deel uit van de beeldenroute Wankel Evenwicht, waarbij in ieder Borsels dorp een kunstwerk is geplaatst. Het is de eerste keer dat een beeld uit deze serie is gestolen. De gemeente heeft aangifte gedaan. Tips zijn welkom bij de gemeente Borsele (0113 238 383) of bij de politie (0900-8844).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement