Volledig scherm
Ploon en Piet Hoogesteger-Cevaal: na 65 jaar huwelijk nog altijd gelukkig samen. © Johan Van Der Heijden

Briljanten huwelijk: met ups en downs nog steeds gelukkig samen

GOES - Hoewel het ooit een ‘motje’ was dat ze met elkaar trouwden, zijn Piet (87) en Ploon (84) Hoogesteger-Cevaal al 65 jaar gelukkig samen. Ze vierden zaterdag hun briljanten huwelijk. ,,Met ups en downs en goed fatsoen hebben we deze mijlpaal bereikt”, vertelt Ploon.

Het echtpaar ontmoette elkaar op de verjaardag van Ploons tweelingzus, die getrouwd was met de broer van Piet. Ze gingen daarna regelmatig bij elkaar op de koffie en van het één kwam het ander. ,,Het was een tijd waarin we weinig mochten. Maar dat betekende niet dat er ook niets gebeurde”, aldus Ploon. Ze raakte zwanger van hun oudste zoon en toen móesten ze met elkaar trouwen.

,,Maar we hebben het goed gehad hoor”, zegt Piet. Samen kregen ze nog drie dochters en later volgden vier aangetrouwde kinderen, zes kleinkinderen en één achterkleindochter. Dat ze het al 65 jaar met elkaar volhouden, komt volgens Ploon door de verdraagzaamheid en openheid in hun relatie. ,,We hebben nooit echt grote ruzies gehad en deden niets achter elkaars rug om.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement