Op het Sluisplateau in Wemeldinge is meer aan de hand dan af en toe een kapotte sluisdeur. De gemeente Kapelle werkt hard om een conflict tussen permanente bewoners en verhuurders van woningen op te lossen.
Volledig scherm
Op het Sluisplateau in Wemeldinge is meer aan de hand dan af en toe een kapotte sluisdeur. De gemeente Kapelle werkt hard om een conflict tussen permanente bewoners en verhuurders van woningen op te lossen. © Johan van der Heijden

Brief moet angel halen uit conflict tussen bewoners en verhuurders Sluisplateau Wemeldinge

WEMELDINGE – De bewoners en verhuurders van woningen op het Sluisplateau in Wemeldinge krijgen donderdag een brief van de gemeente. Daarin doet het college van B en W voorstellen om de angel uit het conflict te halen dat afgelopen jaar tussen de twee groepen is ontstaan.

 1. Corona-snelteststraat Wemeldinge draait op volle toeren: ‘Ze doen wat ze beloven’
  PREMIUM

  Corona-sneltest­straat Wemeldinge draait op volle toeren: ‘Ze doen wat ze beloven’

  WEMELDINGE - ,,Dit is keurig geregeld allemaal.” Yersekenaar Cor Poppe is tevreden over de corona-snelteststraat in Wemeldinge. Vanmiddag liet hij zich testen. ,,Ik heb me aangemeld via de website. Daar vul je een tijd in en dan krijg je netjes een bevestiging. Op de aangegeven tijd rijd je er naartoe en dan ben je gelijk aan de beurt. Een goeie twintig minuten later rijd je alweer weg. Met de uitslag op zak.”
 2. Kwestie Sluisplateau volgens deskundige; ‘Erger voorkomen kan, terugdraaien is lastig’
  PREMIUM

  Kwestie Sluispla­teau volgens deskundige; ‘Erger voorkomen kan, terugdraai­en is lastig’

  WEMELDINGE - Een groep vaste bewoners van het Sluisplateau in Wemeldinge wil dat de gemeente ingrijpt. De overlast door verhuur aan vakantiegangers en arbeidsmigranten leidt er tot grote irritaties en overlast. Volgens burgemeester Fons Naterop wordt dat juridisch erg lastig. Maar is dat wel zo? We vragen het Rogier Kegge, universitair docent bestuursrecht en omgevingsrecht aan de universiteit van Leiden.
 1. Mantelzorgers halen griepprik: GGD heeft voorraad aangevuld
  Play

  Mantelzor­gers halen griepprik: GGD heeft voorraad aangevuld

 2. Nieuwe sinterklaasfilm voor Zierikzeese kinderen
  Play

  Nieuwe sinter­klaas­film voor Zierikzee­se kinderen