Volledig scherm
PREMIUM
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima. © ANP / REMKO DE WAAL

Brief aan de koning levert Vijf is Genoeg wel antwoord op, maar geen steun

SINT-MAARTENSDIJK - Stel: je zit in een stichting die in actie komt tegen de uitbreidingsplannen van een windpark in de omgeving van Sint-Maartensdijk. Wie schrijf je dan een brief om steun te vragen? De koning! Die draagt immers de titel ‘Heer van Sint-Maartensdijk’.

Als titeldrager is koning Willem-Alexander een belanghebbende die goed geïnformeerd moet worden, bedacht de stichting Vijf is Genoeg. En schreef hem eind juli een brief. Overigens zonder te verwachten dat hij zich persoonlijk zou uitlaten over de kwestie. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Broers Jap (82) en Henk (79) na 75 terug in schuilkelder onder kerk in Rilland
    PREMIUM
    video

    Broers Jap (82) en Henk (79) na 75 terug in schuilkel­der onder kerk in Rilland

    RILLAND - ,,Is dit alles?” De verbazing over de afmetingen van de stookkelder onder de Bathsewegkerk is groot wanneer Jap Goedbloed (82) de stalen trap afdaalt. Op de keldervloer staat nu een laag vies water. Tussen de rommel springen kikkers weg. ,,Hier moeten de matrassen gelegen hebben waarop we sliepen. De ruimte was toen nog kleiner, want er stond ook nog een grote kachel in.” ,,Heel gek, in mijn herinnering was hier een raam...”, zegt zijn broer Henk, turend naar een blinde muur.