Volledig scherm
stockpzc stockadr brand brandweer © Eldridge Pentury

Brandweer Kortgene
verhuist naar De Pompweie

KORTGENE - De brandweer van Kortgene krijgt tijdelijk onderdak in de Pompweie. Het oude dorpshuis gaat voor één jaar dienst doen als accommodatie. 

Er gaat een hoop veranderen voor de brandweer op Noord-Beveland. Met de plannen van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) om de blusgroep Kortgene-Colijnsplaat op te splitsen in twee zelfstandige blusgroepen, verandert ook de huisvesting in Kortgene.

In de toekomst wordt Kortgene een hulppost met een hulpvoertuig. De VRZ wil er een nieuwe kazerne bouwen en een tankautospuit stationeren. Het huidige uitruksysteem met een stalling aan de Torendijk komt te vervallen. Kortgene en Colijnsplaat worden twee zelfstandige blusgroepen, maar daarvoor is de huidige ruimte aan de Torendijk niet geschikt.

Dus moet er gezocht worden naar een ander onderkomen. Die lijkt gevonden in het oude dorpshuis. In de Pompweie kan eenvoudig een zelfstandige brandweerpost ondergebracht worden. Alle benodigde faciliteiten zijn al aanwezig of eenvoudig te realiseren. Ook ligt het voormalige dorpshuis op een acceptabele afstand van de stalling aan de Torendijk. De intentie blijft echter (zowel vanuit gemeente als VRZ) om op termijn een nieuwe kazerne te bouwen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement