Brandweer bezorgt Ko (93) uit Goes een bijzondere verjaardag

VideoGOES - Een bezoek brengen mag even niet, maar met behulp van de brandweer konden familieleden Ko Kaan uit Goes donderdag toch nog een bijzondere verjaardag geven.

Ko Kaan werd 93 jaar oud, maar vanwege het coronavirus mag er geen familie meer op bezoek komen in zorgcentrum Rehoboth. Tot grote verrassing van de jarige stond er 's ochtends ineens een ladderwagen van de brandweer in de straat. Een paar familieleden werden omhoog getild naar het balkon op de derde etage, zodat ze hun geliefde vader en opa toch nog konden feliciteren en toezingen. Kaan en zijn vrouw Neeltje (92) genoten zichtbaar.

De jarige job is zelf 25 jaar actief geweest bij de vrijwillige brandweer in Krabbendijke, het dorp waar hij lang woonde. Toen bekend werd dat bezoek even niet welkom is in het zorgcentrum aan de Bergweg besloot de familie de Goese brandweer te vragen mee te helpen aan het verrassen van de jarige. ,,Het is natuurlijk leuker om echt langs te kunnen gaan en je vader te kunnen knuffelen’’, zei zoon Bertjan. ,,En het raakt me dat dat niet kan. Maar toch is dit is ook wel ontzettend gaaf.’’

De 93-jarige is nog zeer actief (hij zeemt onder meer de ramen) en is mantelzorger voor zijn vrouw. Via onder meer skype en whatsapp heeft hij nog volop contact met familieleden.

Ko Kaan werd op zijn 93e verjaardag verrast met felicitaties via een brandweerladder naast het balkon.
Volledig scherm
Ko Kaan werd op zijn 93e verjaardag verrast met felicitaties via een brandweerladder naast het balkon. © Marcelle Davidse
 1. Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenlandverhaal pakken we later op’
  PREMIUM

  Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenland­ver­haal pakken we later op’

  Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres uit ’s-Gravenpolder door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – ‘Waar ga je heen’. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”
 2. Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronaregels bij woonzorgcentrum in Goes
  PREMIUM

  Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronare­gels bij woonzorg­cen­trum in Goes

  GOES - De laatste wens van een echtpaar om elkaar nog één keer in Goes te zien voordat de man zou sterven, mondde woensdagavond uit in een fikse ruzie. Stichting Ambulance Wens Nederland beschuldigde woonzorgcentrum Rehoboth van onmenselijk handelen, omdat een cliënt geen afscheid mocht nemen van haar stervende man. Zorgkoepel Cedrah, waaronder Rehoboth valt, zegt dat Ambulance Wens leugens verspreidt.