Volledig scherm
Historisch Museum De Bevelanden in Goes. © PZC

Brandbrief oud-politici Goes over bezuiniging op museum en archief

GOES - Een consortium van onder anderen oud-raadsleden en -wethouders in Goes roept de Goese gemeenteraad op om niet te bezuinigen op het historisch museum en het gemeentearchief.

In de brandbrief maken de vijftien ondertekenaars, die allemaal op enigerlei wijze betrokken waren of zijn bij het cultureel en historisch erfgoed, hun 'grote verontrusting' kenbaar over de voorgenomen drastische bezuiniging. Onder hen zijn voormalig SGP-CU-wethouder Joost Adriaanse en oud-CDA-wethouder Charles Linssen. Saillant is dat die twee huidige coalitiepartijen, samen met de VVD, donderdag bij de raadsvergadering over de begroting zullen instemmen met de bezuinigingsvoorstellen. Dat kan worden opgemaakt uit de deze week gepubliceerde algemene beschouwingen op die meerjarenbegroting.

Teneur van de brief is dat Goes volgens de ondertekenaars niet zonder volwaardig museum en archief kan. Naast de oud-politici hebben ook coördinator Klazina van den Berge van de stadsgidsen Goes, hoofdredacteur Jan de Jonge van het blad De Spuije van de Heemkundige Kring de Bevelanden, voormalig voorzitter van Stichting Grote Kerk en huidig voorzitter van de adviescommissie van het museum Dick Oostinga en docent geschiedenis, archiefonderzoeker en auteur van historische werken over Goes Albèrt Kort hun krabbel gezet.