Volledig scherm
Een mus


RWS maakt daken van huizen vogelvriendelijk

GOES - De Adenauerhof en Europalaan in Goes worden een walhalla voor broedende vogels. Woningcorporatie RWS gaat in beide straten de daken vervangen en 26 daarvan worden gelijk vogelvriendelijk gemaakt. RWS richt zich vooral op de gierzwaluw en huismus. 

Beide vogelsoorten hebben het moeilijk. Het is steeds lastiger om geschikte nestruimte te vinden. De daken van nieuwbouwwoningen hebben steeds minder overstek en de pannen liggen zo strak tegen elkaar dat de vogels er niet meer onder kunnen.  RWS legt per dak drie gierzwaluwpannen. Dat zijn dakpannen met een holle ruimte waarin de vogels kunnen nestelen. Voor de huismussen worden vogelvides geplaatst. Dat is een broedruimte onder de onderste laag dakpannen. 

RWS verwacht niet dat bewoners overlast krijgen van de broedende vogels omdat de daken goed geïsoleerd zijn en uitwerpselen onder het dak blijven. De woningcorporatie denkt dat de bewoners wel  voordeel hebben bij de broedende vogels omdat mussen en zwaluwen per dag honderden insecten eten. Het plaatsen van nestruimte voor vogels is een proef.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement