Volledig scherm
stockadr stockpzc justitie rechtbank rechter gerechtshof rechtspraak © Thinkstock


Geen cel na bedreiging: behandeling gaat voor bij man uit Hansweert

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vandaag de 22-jarige J. K. uit Hansweert voor het bedreigen met de dood of zwaar lichamelijk letsel een voorwaardelijke ISD-maatregel (twee jaar in een instelling voor veelplegers) opgelegd. 

De officier van justitie had twee weken geleden ook geëist dat twee eerder opgelegde straffen, drie en vier maanden cel, moesten worden uitgezeten. Deze eis wees de rechtbank af. De rechtbank is van oordeel dat het de behandeling van K. in de weg staat, als hij deze straffen ook nog moet uitzitten.

K. werd ervan verdacht op 12 augustus iemand te hebben bedreigd door te zeggen dat hij een wapen ging halen. K. ontkende dat overigens. Het slachtoffer van de bedreiging bood hulp aan een gehandicapte jongen die vertelde dat hij werd achtervolgd en bedreigd door een man op een scooter: K. Kort daarop stopte de Hansweertenaar bij het tweetal en maakte vervolgens een beweging alsof hij een pistool vast had. Kort daarna kwam hij terug en zei dat hij een pistool zou gaan halen. De gewaarschuwde politie keek naar K. uit en toen zij hem zagen rijden werd hij gearresteerd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement