Volledig scherm
© Erna Lammers

Bouwkavels in Reimerswaal zijn op, behalve in Hansweert

KRUININGEN - Je droomhuis bouwen op een lapje grond van de gemeente Reimerswaal? Dat kan de komende jaren alleen maar in Hansweert. In alle andere dorpen is de bouwgrond helemaal op of komen op z'n vroegst in 2020 weer vrije kavels in de verkoop.

Onlangs zijn de laatste stukken grond in de Rillandse wijk Werfkampen uitgegeven. Raadslid Jan Nagelkerke (CDA) vroeg daarom dinsdag wanneer nieuw kavels worden uitgegeven in het dorp. Wethouder Jaap Sinke moest hem teleurstellen. ,,Daar hebben we geen plannen voor.” Volgens hem moet Rilland het van ‘inbreidingslocaties’ hebben, zoals het terrein van de Bathsewegkerk.

In Kruiningen zijn ook onlangs de laatste kavels in plan Zandweg gereserveerd. Wie in dat dorp nog wil bouwen, is afhankelijk van de projectontwikkelaar die de wijk Veerhaven ontwikkelt. Voor Yerseke en Krabbendijke neemt de gemeente Reimerswaal wél zelf het initiatief om grond uit te geven. 

Bouwrijp

Wie echter in Steehof  (Yerseke) of Rozeboom (Krabbendijke) bouwgrond wil kopen, moet geduld hebben. In Yerseke is het eerst nog wachten tot het nieuwe bestemmingplan definitief is,  naar verwachting in de tweede helft van 2019. Voor de Krabbendijkse nieuwbouwwijk wordt eerst een nieuwe indeling gemaakt. Daarna moeten in beide dorpen de gronden nog bouwrijp worden gemaakt, zodat de kavels pas halverwege 2020 in de verkoop kunnen.

Behalve de vijf beschikbare kavels in Hansweert, heeft Reimerswaal ook in Waarde nog één lapje te koop. De dorpsraad van Waarde verwacht dat ook deze kavel snel wordt verkocht, het bestuur maande de gemeente en provincie onlangs nog om werk te maken van een nieuwe uitbreidingswijk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement