Wethouder Jaap Sinke beleeft dinsdag zijn laatste werkdag als wethouder van de gemeente Reimerswaal.
Volledig scherm
Wethouder Jaap Sinke beleeft dinsdag zijn laatste werkdag als wethouder van de gemeente Reimerswaal. © Marcelle Davidse

Both neemt nu echt stokje over van Sinke

KRUININGEN - Nog een paar dagen en dan zit na 14 jaar het wethouderschap van Jaap Sinke er definitief op. Reimerswaal heeft een veilige manier gevonden om dinsdag zijn opvolger Maarten Both te installeren. Ook diens plaatsvervanger Tonnie Bliek zal dan worden beëdigd als raadslid voor de SGP. Partners en anderen belangstellenden moeten de plechtigheden thuis volgen.

Sinke (64) zou aanvankelijk per 1 april zijn functie neerleggen. Zijn vertrek is uitgesteld omdat door de coronauitbraak onzeker was wanneer Both kon worden geïnstalleerd. Inmiddels heeft de gemeente een veilige modus gevonden. Elf van de 19 raadsleden (verdeeld naar grootte van de fractie) komen dinsdag naar de raadszaal. De wet schrijft voor dat over benoemingen van wethouders schriftelijk moet worden gestemd. ,,De stembriefjes liggen al klaar en worden met handschoenen opgehaald”, zegt griffier Wim Peijs.

Na de stemming volgt de beëdiging van Both en Bliek. Sinke zal daarna de raad nog toespreken. Publiek is niet welkom, maar de vergadering is wel digitaal te beluisteren en waarschijnlijk ook te bekijken op de site van de gemeente.