Volledig scherm
De Slag om de Schelde kostte 150 inwoners en 7500 soldaten het leven op Borsels grondgebied. © PZC

Borsele zet herdenking Slag om de Schelde op de agenda

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele heeft een motie aangenomen om meer te gaan doen met de herdenking van de Slag om de Schelde. Die motie werd vanavond ingediend door de SGP/CU.

De partij vindt het belang van de Slag om de Schelde zo groot dat het een structurele, door de gemeente gefaciliteerde herdenking verdient. Te beginnen in 2019, wanneer het 75 jaar geleden is dat de slag geleverd is. Reeds bestaande, maar ook nieuwe initiatieven moeten door de gemeente ondersteund worden.

Quote

Deze slag, die beslissend was voor de vrijheid van Zeeland en geheel West-Europa, verdient meer aandacht.

Gerard Verkuil, Raadslid SGP/CU

Daarnaast riep de SGP/CU het college op om de herdenking blijvend op de agenda te zetten. ,,Immers, deze slag die beslissend was voor de vrijheid van zowel Zeeland als geheel West-Europa verdient meer aandacht van zowel de eigen bevolking als buiten de regio, onder jong en oud."

De indieners van de motie wijzen op het aantal slachtoffers dat bij de strijd is gevallen: 150 burgers en ongeveer 7500 soldaten lieten het leven op Borsels grondgebied. Daarbij was de Slag om de Schelde van groot belang om Antwerpen te kunnen bereiken. Van daaruit werd opgetrokken richting Berlijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement