Volledig scherm
De kerk in Nieuwdorp is een voorbeeld van een kerk die in de toekomst misschien een andere functie krijgt

Borsele wil visie op toekomst kerkgebouwen

HEINKENSZAND - Hoe ziet de toekomst van de kerkgebouwen in Borsele er uit. Zijn er kerken die op de nominatie staan om afgestoten te worden en wat zou er dan kunnen gebeuren met die gebouwen? 

Dit zijn enkele punten die aan de orde komen in een kerkenvisie. Op initiatief van de hele gemeenteraad wordt in Borsele een dergelijke visie opgesteld. ,,Kerken hebben een grote religieuze, historische, culturele en educatieve waarde”, betoogde Ingrid Brilleman (PvdA) tijdens de gemeenteraad. ,,Veel kerken zijn beeldbepalend.” Volgens Brilleman is het daarom van belang dat kerkgebouwen behouden blijven voor de dorpen. Een nieuwe functie kan ook een meerwaarde hebben voor de gemeenschap. 

Wethouder Kees Weststrate onderschrijft de wens van de raad om een kerkenvisie op te stellen. ,,Ik ga graag in op het verzoek om een visie op te stellen”, zei hij. Volgens Weststrate heeft de gemeente Borsele al veel oog voor cultureel erfgoed. Hij wees er wel op dat het onderhoud van kerkgebouwen primair een taak is van eigenaren en niet van de gemeente. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement