Volledig scherm
© Thinkstock

Borsele wil de kusttoerist

HEINKENSZAND - Land van Borsele, hét landschapspark van Zeeland. Onder deze noemer wil Borsele minstens tien procent meer toeristen trekken. Massatoerisme zoals aan de kust wordt niet nagestreefd. De gemeente en stichting Land van Borsele hebben daarom samen een marketingplan laten opstellen.

Een van de voorstellen in het plan is te werken met de term Landschapspark. Want het landschap in de Zak van Zuid-Beveland is onbetwist een sterk punt. „Na iedere bocht is het weer volop genieten”, zegt burgemeester Jaap Gelok. hebben, maar Borsele heeft zóveel. De kunst is de kusttoerist te verleiden ook eens naar Borsele te komen”, zegt Gelok.

Dat daarvoor nog wel wat moet gebeuren, blijkt uit het marketingplan. Het landschap mag dan wel een sterk punt zijn, als je het niet goed kan beleven schiet je er weinig mee op. En op de fiets- en wandelstructuur, de vindbaarheid van routes en de informatievoorziening is nog wel wat aan te merken. Ook is er bijvoorbeeld wat weinig horeca en moet het Borselse landschap concurreren met andere natuur in Zeeland.

Evenementen

Er zijn wel een paar trekkers, zoals Tropical Zoo, het Bevrijdingsmuseum en de Stoomtrein. Ook zijn er een paar grote evenementen die veel publiek trekken zoals Jumpin’ de Weel of het Bluesfestival. Maar de mensen die daar naar toe gaan zouden eigenlijk wat langer moeten blijven hangen. De website van Land van Borsele moet een centrale rol spelen in de promotie. Daarnaast is het de bedoeling om de reizigers die onderweg zijn naar de kust te prikkelen door borden of poorten te plaatsen. Het plan wordt in december besproken in de raad.