Volledig scherm
Borsele ziet niets is een verbod op houtkachels. Een inwoonster van Heinkenzand had daar om gevraagd. © Miriam van den Broek

Borsele verbiedt houtkachels niet

HEINKENSZAND - Borsele is niet van plan om houtkachels te verbieden of een filtersysteem in de schoorsteen verplicht te stellen. Dat heeft het college van B&W laten weten aan een inwoonster van Heinkenszand die last heeft van houtrook. 

De gemeente wacht af wat het Rijk doet met een landelijk verzoek om houtrookoverlast tegen te gaan alvorens zelf maatregelen te nemen. De briefschrijfster stelde verder voor een presentatie van een uur in de gemeenteraad te geven over houtrook. Daar hebben de fractievoorzitters vriendelijk voor bedankt. 

De inwoonster wilde verder dat het college zou optreden tegen buurtbewoners die regelmatig stoken. De gemeente wilde dat de vrouw eerst zes weken lang een logboek zou bijhouden over de overlast die zij ervaart. Omdat dat logboek nooit is overlegd, heeft het college besloten het verzoek tot handhaving naast zich neer te leggen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andere locatie voor brandweerkazerne Heinkenszand lijkt uitgesloten, ondanks protest
    PREMIUM

    Andere locatie voor brandweer­ka­zer­ne Heinkens­zand lijkt uitgeslo­ten, ondanks protest

    HEINKENSZAND - Slikken of stikken. Dat gevoel overheerst bij bewoners van de Hoefbladstraat en Clara’s Pad in Heinkenszand. Een bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond heeft de onrust rondom de komst van een nieuwe brandweerkazerne in hun ‘achtertuin’ niet kunnen wegnemen. Omwonende Kim van Sabben: ,,Het kwam op ons over alsof al voor 99,9 procent zeker is dat de kazerne er komt.”