Borsele bestaat in 2020 vijftig jaar en dat wordt gevierd.
Volledig scherm
Borsele bestaat in 2020 vijftig jaar en dat wordt gevierd. © Willem Adriaansens

Borsele trekt geld uit voor viering van 50e verjaardag

HEINKENSZAND - Borsele trekt 80.000 euro uit voor de viering van het 50-jarig bestaan. Dat jubileum wordt gevierd in 2020. De gemeenteraad moet het bedrag nog wel goedkeuren.

Het programma is nog niet officieel rond, maar de ideeën staan in grote lijnen al wel op papier. De viering beperkt zich niet tot een maand of een paar evenementen. Het hele jaar is er aandacht voor het jubileum. Van grote evenementen zoals een korenfestival of een feest voor de jeugd tot een kleinschaliger concert in het Kerkje van Ellesdiek.  Op het programma staan ook fiets- en wandeltochten, muziekmiddagen voor senioren en aan de mensen die in het feestjaar zelf ook 50 jaar worden is ook gedacht. 

Borsele wil met de viering van het jubileum zoveel mogelijk inwoners van de gemeente bereiken. Daarom is gezocht naar evenementen voor verschillende leeftijden en worden alle bestaande attracties ook betrokken bij de viering. De gemeente zet zichzelf ook in de schijnwerpers met een open dag. Daar kunnen mensen zien en horen wat de gemeente allemaal doet.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement