Bij het Borselse gemeentehuis in Heinkenszand wappert sinds kort een nieuwe vlag. Het is de officiële gemeentevlag die op 5 januari 1971 werd vastgesteld. De geuzenvlag heeft evenveel blauwe als witte driehoeken met in het midden een rood omrand wapenschild, ontleend aan de voormalige heren Van Borselen. Door de vlag te gebruiken, wil de gemeente de bekendheid ervan vergroten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het Borselse gemeentehuis in Heinkenszand wappert sinds kort een nieuwe vlag. Het is de officiële gemeentevlag die op 5 januari 1971 werd vastgesteld. De geuzenvlag heeft evenveel blauwe als witte driehoeken met in het midden een rood omrand wapenschild, ontleend aan de voormalige heren Van Borselen. Door de vlag te gebruiken, wil de gemeente de bekendheid ervan vergroten. © Gemeente Borsele

Borsele: LPB gaat coalitiegesprekken vormgeven, drie raadsleden met voorkeursstemmen gekozen

Het is logisch dat de Lokale Partij Borsele het voortouw neemt bij de coalitiebesprekingen, maar er moet niet vergeten worden dat de coalitie óók een overwinning boekte. Dat benadrukken alle drie de huidige ‘regeringspartijen’.