Volledig scherm
Kees Weststrate © Theo Giele

Borsele is op koers met huisvesten statushouders

HEINKENSZAND - Borsele verwacht dit jaar geen probleem met het huisvesten van statushouders. De gemeente moet 58 vluchtelingen een dak boven het hoofd geven en dat gaat - als het COA ook een beetje meewerkt - wel lukken, verwacht wethouder Kees Weststrate.

Hij zei dat donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Inmiddels hebben 45 statushouders een plek. Wat nu nog moet gebeuren is onderdak bieden aan minimaal 13 mensen die in het kader van de gezinshereniging naar Borsele komen, maar dat hangt van het COA af. Deze organisatie moet de mensen toewijzen aan de gemeente en dat is nog niet gebeurd.

"En komen deze mensen in het kader van de gezinshereniging niet, dan betekent dit dat we niet kunnen voldoen aan de taakstelling", zegt Weststrate.

Voor 2017 is de verwachting dat er in het eerste half jaar minder statushouders naar Borsele komen. "Maar de verwachting is ook dat er meer alleenstaande statushouders komen en dat betekent dat er een groter beroep op de sociale woningvoorraad wordt gedaan.