Borsele gaat in sportkleren naar school

VIDEO'S-GRAVENPOLDER - In Borsele wordt flink werk gemaakt van de Nationale Sportweek. De hele week zijn er allerlei evenementen en activiteiten, georganiseerd met en door Borsele Beweegt. Vooral voor de schooljeugd.

Zo mochten de leerlingen van Omnisschool De Linden in 's-Gravenpolder woensdag in eigen sportkleren naar school komen. Dat leverde een kleurrijk plaatje op in de verschillende klassen. Zo zijn er in de combigroep 5 en 6 uiteraard voetballers aanwezig. Jongens én meiden, Ajax én Feyenoord. Maar ook volleybal, atletiek, dansen, hockey, judo en paardrijden worden beoefend door de leerlingen van juf Marianne en juf Ria.

,,De vijf dansmeiden hebben vanmorgen voor de les al een demonstratie gegeven", vertelt juf Marianne Kole. ,,En vanmiddag gaan we nog een kwartiertje hardlopen rond het sportveld."

De kinderen van De Linden krijgen het dus flink voor hun kiezen. Ze zullen weten dat het de Nationale Sportweek is, want volgens juf hebben ze maandag ook al een bootcamp gedaan. ,,Maar ze vinden het hartstikke leuk, hoor. Ze zijn allemaal reuze enthousiast."

De Rank

Ook bij buurschool De Rank gaat de sportweek niet ongemerkt voorbij. Daar zijn afgelopen maandag al volop sport- en spelactiviteiten gehouden, vertelt directeur Cora van der Peijl. ,,Toen mochten de kinderen bij ons in sportkleding naar school komen. En vandaag hebben we de gezonde voedingsdag. Daar zit ook een wedstrijdje aan verbonden wie de leukste pauzehap maakt."

Volledig scherm
Leerlingen van Omnischool de Linden in 's-Gravenpolder mochten woensdag in sportkleding naar school komen. © Marcelle Davidse
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement