Volledig scherm
Het gemeentehuis van Borsele in Heinkenszand. © Melita Lanting

Borsele gaat geen poging doen om Kapelle in te lijven

UPDATE 22.51 uurHEINKENSZAND – De gemeente Borsele gaat geen pogingen ondernemen om te komen tot een fusie met buurgemeente Kapelle. Een voorstel van D66 kreeg donderdag weinig steun van andere partijen.

D66-raadslid Levien de Putter zegt dat het ontstaan van een ‘gemeente De Bevelanden’ in de toekomst vanzelfsprekend is. Een fusie van Borsele en Kapelle zou een tussenstap kunnen zijn. De gemeente Kapelle is volgens De Putter te klein om al zijn taken zelfstandig te kunnen uitvoeren. Dat geldt volgens hem in iets mindere mate ook voor Borsele. 

Hij wees bovendien op het feit dat Kapelle nog geen geschikte nieuwe burgemeester heeft kunnen vinden. ,,Ik snap dat wel. Wat vind je in Kapelle nu voor uitdaging?’’, aldus De Putter. ,,Bovendien wordt het salaris van een burgemeester bepaald door het aantal inwoners. Voor zo'n habbekrats als in Kapelle willen natuurlijk niet veel mensen het doen.’’

VVD’er Roel Boekholt zei het te waarderen dat De Putter voor zijn lange termijnvisie uit durft te komen. ,,Hoewel het politieke zelfmoord is om in deze regio over herindeling te praten.’’ De VVD steunde de motie, andere partijen niet.

Poll

Eén gemeente Bevelanden is een goed idee

  • Eens (44%)
  • Oneens (56%)
1252 stemmen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement