Volledig scherm
Het gemeentehuis van Borsele in Heinkenszand. © Melita Lanting

Borsele gaat geen poging doen om Kapelle in te lijven

UPDATE 22.51 uurHEINKENSZAND – De gemeente Borsele gaat geen pogingen ondernemen om te komen tot een fusie met buurgemeente Kapelle. Een voorstel van D66 kreeg donderdag weinig steun van andere partijen.

D66-raadslid Levien de Putter zegt dat het ontstaan van een ‘gemeente De Bevelanden’ in de toekomst vanzelfsprekend is. Een fusie van Borsele en Kapelle zou een tussenstap kunnen zijn. De gemeente Kapelle is volgens De Putter te klein om al zijn taken zelfstandig te kunnen uitvoeren. Dat geldt volgens hem in iets mindere mate ook voor Borsele. 

Hij wees bovendien op het feit dat Kapelle nog geen geschikte nieuwe burgemeester heeft kunnen vinden. ,,Ik snap dat wel. Wat vind je in Kapelle nu voor uitdaging?’’, aldus De Putter. ,,Bovendien wordt het salaris van een burgemeester bepaald door het aantal inwoners. Voor zo'n habbekrats als in Kapelle willen natuurlijk niet veel mensen het doen.’’

VVD’er Roel Boekholt zei het te waarderen dat De Putter voor zijn lange termijnvisie uit durft te komen. ,,Hoewel het politieke zelfmoord is om in deze regio over herindeling te praten.’’ De VVD steunde de motie, andere partijen niet.

poll

Eén gemeente Bevelanden is een goed idee

Eén gemeente Bevelanden is een goed idee

  • Eens (44%)
  • Oneens (56%)
1240 stemmen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ISD geëist voor incidentje op Stationsplein in Goes

    ISD geëist voor incidentje op Stations­plein in Goes

    MIDDELBURG - Eigenlijk was het die 15e juni gewoon een vervelend incidentje, daar op het Stationsplein in Goes. Maar dat kleine incidentje was voldoende voor het Openbaar Ministerie om de ISD-maatregel tegen de 56-jarige Haarlemmer H. van der S. te eisen. Van der S. was op weg naar Vlissingen, stapte uit in Goes en babbelde wat met een paar mannen die daar stonden. Het ging over voetbal. Van der S. haalde een bal uit zijn tas, zag dat die wegrolde en schopte die in de richting van de scootmobiel van een van de drie mannen. Een lampje raakte beschadigd, de mannen wilden geld zien en omdat hij niet kon of wilde betalen en namen ze zijn tas in beslag. Van der S., met de nodige drank op, werd boos en zou tegen een been van een van de mannen hebben geschopt. Binnen de kortste keren stond de politie voor zijn neus en zit hij sindsdien achter de tralies. Mede door de talloze geflopte hulptrajecten, zijn weigering om mee te werken aan reclasseringstoezicht en het risico van een mislukte voorwaardelijke straf restte de officier niets anders dan een onvoorwaardelijke ISD-maatregel te eisen.