Volledig scherm
Op de plek van het oude politiebureau en de brandweerkazerne aan de Stenevate in Heinkenszand komt een Lidl. © Marcelle Davidse

Borsele besluit pas in maart over komst Lidl naar Heinkenszand

HEINKENSZAND - Lidl-fans uit Heinkenszand en omgeving moeten voorlopig nog elders boodschappen doen. Pas in maart neemt de gemeenteraad van Borsele een definitief besluit over het bestemmingsplan dat de bouw van de nieuwe supermarkt aan de Stenevate mogelijk maakt.

Of Lidl daarna snel kan bouwen, is maar zeer de vraag. Sommige mensen zien de komst van de winkel niet zitten. Alleen al op het eerste concept voor het plan zijn negen reacties binnengekomen. De gemeente beoordeelt en verwerkt die reacties in een ontwerpplan dat in november klaar moet zijn.  Ook in die fase is bezwaar mogelijk. 

De super moet op de plek van de brandweerkazerne komen. Borsele doet momenteel allerlei voorbereidende onderzoeken voor de komst van een nieuwe kazerne aan de Guldenroedestraat. Pas rond de jaarwisseling 2020/’21 velt de gemeenteraad een definitief oordeel. Ook hier is de kans groot dat de bouw niet meteen begint. Buren die fel tegen het plan zijn kunnen naar de rechter stappen.

Waar de brandweer in de tussentijd zit, is onduidelijk. De gemeente zoekt nog naar een tijdelijke locatie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement