Boomfeestdag: Oude tijden herleven in 's-Heer Abtskerke

Video's-HEER ABTSKERKE - Glooiende weitjes, imposante hoogstamfruitbomen en een drinkput die krioelt van het leven. Oscar Haver uit 's-Heer Abtskerke wil het Zuid-Bevelandse landschap van voor de ruilverkaveling in ere herstellen achter zijn huis aan de Polderweg.

Woensdag werd hij daarbij een handje geholpen door Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) én de kinderen van cbs De Rank uit 's-Gravenpolder. Samen plantten ze op Boomfeestdag appel-, peren- en notenbomen op de weide die Haver en zijn partner onlangs van familie kochten.

,,We kwamen in contact met SLZ. Zij wezen ons op project ‘Meer natuur voor pittig fruit’, waarvan we een kleine subsidie hebben gekregen voor inrichting van de wei." De grond blijft privéterrein, maar is via een wandelroute wel van dichtbij te beleven.

Volgens wethouder Conny Miermans dient het planten van bomen en struiken nog een hoger doel. De kinderen van De Rank kwamen desgevraagd niet veel verder dan goed voor 'het milieu',  'eekhoorns', 'uilen' en 'om papier van te maken'.

,,Allemaal waar, maar het gaat ons vooral om de bijen en de insecten. Die zorgen ervoor dat een bloem een vrucht wordt", zegt Miermans. ,,Vorige jaren zijn er struiken geplant bij een boomgaard bij Nisse. Samen met de beplanting bij Hoeve van der Meulen ontstaat hier een 'honey highway'."

Volledig scherm
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement