Volledig scherm
PREMIUM
St. George Quintet neemt het publiek op een muzikale reis © FILIP VERPOEST

Bohemia Express van St George Quintet doet ook Goes aan

 Vijf jonge strijkers volgden het spoor van Dvořák en gingen in Tsjechië op zoek naar de invloed van volksmuziek. Het resultaat is Bohemia Express, dat het St George Quintet zondag ten gehore zal brengen in Goes.

De muzikanten van het St George Quintet reisden in juni 1917 met de Dvořák Express van Brno naar Praag op zoek naar volksmuziek. ,,Het werd een belevenis. Elk station is genoemd naar een componist. We stapten vaak uit en gingen dan op zoek naar de betekenis van de muziek,’’ vertelt cellist Wouter Vercruysse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Broers Jap (82) en Henk (79) na 75 terug in schuilkelder onder kerk in Rilland
    PREMIUM
    video

    Broers Jap (82) en Henk (79) na 75 terug in schuilkel­der onder kerk in Rilland

    RILLAND - ,,Is dit alles?” De verbazing over de afmetingen van de stookkelder onder de Bathsewegkerk is groot wanneer Jap Goedbloed (82) de stalen trap afdaalt. Op de keldervloer staat nu een laag vies water. Tussen de rommel springen kikkers weg. ,,Hier moeten de matrassen gelegen hebben waarop we sliepen. De ruimte was toen nog kleiner, want er stond ook nog een grote kachel in.” ,,Heel gek, in mijn herinnering was hier een raam...”, zegt zijn broer Henk, turend naar een blinde muur.