Volledig scherm
Het Boerenontbijt voor nieuwe bewoners van de gemeente Noord-Beveland. Van links naar rechts Christel Verton, burgemeester Marcel Delhez, Leonda van Gent, Monika Schouten, Wessel Bakhuizen en Nicole Slager. © Johan Van Der Heijden

Boerenontbijt voor nieuwe Noord-Bevelanders was niet eerder zó succesvol

COLIJNSPLAAT - Niet eerder was het traditionele Boerenontbijt op Noord-Beveland zó goed bezocht. Meer dan honderd nieuwe inwoners van het eiland werden zaterdagochtend verwelkomd op de Rusthoeve bij Colijnsplaat, waar ook burgemeester Marcel Delhez aanschoof.

Hoewel Christel Verton maar een klein stukje verhuisd is, van Zuid- naar Noord-Beveland, voelt het toch heel anders. ,,Rustiger'', vertelt ze aan tafel. ,,Van het dorpsleven naar het boerderijleven. We wonen net buiten Kats. In de polder zag je dingen gebeuren. Nu maken we er onderdeel van uit. Het uitzicht op de landerijen en de wolken. Zo mooi!" 

Verton is niet de enige die verknocht is geraakt aan Noord-Beveland. Een eindje verder, aan de tafel 'Kortgene', zit een familie van vier aan hun bolus. Het zijn Sander, Debby en hun kinderen Cassandra en Bas. Overgekomen uit Almere. ,,Blij dat ik daar weg ben!'', zegt Debby. Al langer speelden ze met het idee om te verhuizen naar Zeeland. ,,Maar pas als we met pensioen zouden zijn of als de kinderen uit huis zouden gaan. Toen zei mijn moeder: 'waarom doe je het niet nú al?' En nu wonen we in Kortgene. Een vriendin wil hier ook komen wonen als ze de kans krijgt.''

Achterin de zaal hebben de Vrouwen van Nu een quizje samengesteld. De nieuwe inwoners van het eiland moeten vragen beantwoorden over zeventien foto's, die ergens op Noord-Beveland genomen zijn. Een stel dat net de antwoorden invult, erkent wel een beetje moeite te hebben met de kerktorens. Zuigend op zijn pen wijst een man naar één van de foto's. ,,Is dat toch niet het haventje van Geersdijk?"

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement