Wierenwandeling: Ellen Schoenmakers (links) vertelt over de wieren. Rechts Luna van der Loos, auteur van de Veldgids Zeewieren.
Volledig scherm
PREMIUM
Wierenwandeling: Ellen Schoenmakers (links) vertelt over de wieren. Rechts Luna van der Loos, auteur van de Veldgids Zeewieren. © Johan van der Heijden

Bioloog Luna was altijd al gefascineerd door de kust: ‘Water en wier zijn reuzegoed voor je’

NEELTJE JANS - ,,Als meisje zat ik tijdens vakanties altijd al met een schepnetje, een emmertje en mijn Barbiepop in zee”, zegt Luna van der Loos. Ze kon er eindeloos in getijdenpoeltjes zoeken naar beestjes en wieren. Inmiddels is ze mariene bioloog. Gisteren presenteerde ze op Neeltje Jans haar Veldgids Zeewieren.

  1. René Verhulst wil met boek spiegel voorhouden: ‘Niet alles is waar’
    PREMIUM

    René Verhulst wil met boek spiegel voorhouden: ‘Niet alles is waar’

    GOES/EDE - In zijn nieuwe boek ‘Stakende stemmen’ neemt René Verhulst de lezer mee in de journalistieke wereld. De oud-burgemeester van Goes wil laten zien hoe groot de invloed van sociale media op ons leven is aan de hand van twintig korte verhalen over EdeCity, een denkbeeldig platform voor kritische inwoners. ,,Ik probeer mensen een spiegel voor te houden. Ben je er van bewust dat niet alles waar is.”