Volledig scherm
De wegen in kwestie. Links de huidige Annie MG Schmidtlaan, rechts de Biezelingseweg. In het nieuwe bestemmingsplan worden de twee wegen samengevoegd tot één nieuwe weg, die doorgaand verkeer moet ontmoedigen. © Michiel Bouwman

Biezelingseweg in Kapelle verdwijnt

KAPELLE - De Biezelingseweg in Kapelle verdwijnt. In de plaats daarvan komt er op die plek een groenstrook. In een hoofdelijke stemming ging de Kapelse gemeenteraad dinsdagavond laat akkoord met het bestemmingsplan waarin die maatregel is opgenomen.

Zes insprekers, een volle tribune met ontevreden inwoners, een punt van orde en een amendement hebben de Biezelingseweg niet kunnen redden. De gemeenteraad besloot dinsdagavond met een ruime meerderheid (11 tegen 3) tot het afsluiten van de Biezelingseweg. Alleen Gemeentebelang en de PvdA waren tegen. VVD, CDA, SGP en CU zagen geen reden om de Biezelingseweg intact te laten als ontsluitingsweg. In plaats daarvan zal de weg na het voltooien van de wijk Zuidhoek 3 (over een aantal jaren) omgetoverd worden in een groenstrook.

Amendement

De huidige Annie M.G. Schmidtsingel zal door dit besluit dienst gaan doen als doorgaande route voor zowel auto's als (brom)fietsers. Gemeentebelang diende nog een amendement in om de grens van het plangebied Zuidhoek 3 te verplaatsen, waardoor de Biezelingseweg buiten het bestemmingsplan zou vallen. Ook dat amendement werd met dezelfde stemmen (11 tegen 3) weggestemd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement