Volledig scherm
De bibliobus rijdt na 2019 nergens meer in de gemeente Goes. © Lex de Meester

Bibliobus verdwijnt over een jaar uit Wilhelminadorp en 's-Heer Hendrikskinderen

GOES - De bibliobus verdwijnt definitief uit 's-Heer Hendrikskinderen en Wilhelminadorp. Eind volgend jaar rijdt de bus voor de laatste keer de twee dorpen in.

Wethouder Loes Meeuwisse zegt dat inwoners relatief weinig gebruik maken van de voorziening. ,,We willen de dertigduizend euro die we betalen om de bibliobus in de dorpen te laten rijden, op een andere manier inzetten’’, zegt ze. 

Het is de bedoeling dat er leespunten komen in de scholen in Wilhelminadorp en 's-Heer Hendrikskinderen. Daar komt dan onder meer een wisselcollectie boeken te staan. ,,We bekijken nog of het mogelijk is deze voorziening ook voor volwassenen te openen na schooltijd’’, zegt de wethouder.

De dorpsraad van 's-Heer Hendrikskinderen protesteerde eerder nog tegen het voornemen om de bibliobus uit het dorp weg te halen. Nu kan ze wellicht leven met de omvorming tot leespunt. ,,Maar we gaan het zeker nog voorleggen aan de inwoners’’, zegt secretaris Jo Vanhommerig. ,,In januari hebben we weer een dorpsvergadering. Dan zal het zeker ter sprake komen.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement