Volledig scherm
De bibliobus rijdt na 2019 nergens meer in de gemeente Goes. © Lex de Meester

Bibliobus verdwijnt over een jaar uit Wilhelminadorp en 's-Heer Hendrikskinderen

GOES - De bibliobus verdwijnt definitief uit 's-Heer Hendrikskinderen en Wilhelminadorp. Eind volgend jaar rijdt de bus voor de laatste keer de twee dorpen in.

Wethouder Loes Meeuwisse zegt dat inwoners relatief weinig gebruik maken van de voorziening. ,,We willen de dertigduizend euro die we betalen om de bibliobus in de dorpen te laten rijden, op een andere manier inzetten’’, zegt ze. 

Het is de bedoeling dat er leespunten komen in de scholen in Wilhelminadorp en 's-Heer Hendrikskinderen. Daar komt dan onder meer een wisselcollectie boeken te staan. ,,We bekijken nog of het mogelijk is deze voorziening ook voor volwassenen te openen na schooltijd’’, zegt de wethouder.

De dorpsraad van 's-Heer Hendrikskinderen protesteerde eerder nog tegen het voornemen om de bibliobus uit het dorp weg te halen. Nu kan ze wellicht leven met de omvorming tot leespunt. ,,Maar we gaan het zeker nog voorleggen aan de inwoners’’, zegt secretaris Jo Vanhommerig. ,,In januari hebben we weer een dorpsvergadering. Dan zal het zeker ter sprake komen.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ISD geëist voor incidentje op Stationsplein in Goes

    ISD geëist voor incidentje op Stations­plein in Goes

    MIDDELBURG - Eigenlijk was het die 15e juni gewoon een vervelend incidentje, daar op het Stationsplein in Goes. Maar dat kleine incidentje was voldoende voor het Openbaar Ministerie om de ISD-maatregel tegen de 56-jarige Haarlemmer H. van der S. te eisen. Van der S. was op weg naar Vlissingen, stapte uit in Goes en babbelde wat met een paar mannen die daar stonden. Het ging over voetbal. Van der S. haalde een bal uit zijn tas, zag dat die wegrolde en schopte die in de richting van de scootmobiel van een van de drie mannen. Een lampje raakte beschadigd, de mannen wilden geld zien en omdat hij niet kon of wilde betalen en namen ze zijn tas in beslag. Van der S., met de nodige drank op, werd boos en zou tegen een been van een van de mannen hebben geschopt. Binnen de kortste keren stond de politie voor zijn neus en zit hij sindsdien achter de tralies. Mede door de talloze geflopte hulptrajecten, zijn weigering om mee te werken aan reclasseringstoezicht en het risico van een mislukte voorwaardelijke straf restte de officier niets anders dan een onvoorwaardelijke ISD-maatregel te eisen.