Volledig scherm
Popster Beyoncé heeft sinds woensdag haar 'eigen' boulevard in Goes. © De Bovengrondse

Beyoncé heeft opeens een eigen boulevard in Goes

GOES - De Bergweg in Goes heet voor even de Kartinistraat, en de Van der Goeskade is omgedoopt tot Beyoncé Boulevard. Het zijn de gevolgen van een ludieke actie van de feministische actiegroep De Bovengrondse.

Poll

Er moeten meer straten naar vrouwen vernoemd worden

  • Eens (35%)
  • Oneens (65%)
257 stemmen

Onder de noemer #meervrouwopstraat plaatste de groep woensdagochtend in het hele land nieuwe naambordjes in straten die genoemd zijn naar een man, of op plekken waar een vrouwennaam wel passend is. Bij de Bergweg gaat het om dat laatste geval: daar staan meerdere scholen, en Raden Adjeng Kartini was een voorvechter van meisjes- en vrouwenonderwijs.

Scheef

De Bovengrondse wijst erop dat 88 procent van de straten met een mensennaam vernoemd is naar een man. Dat is een wel erg scheve verhouding, vindt de actiegroep. Die stuurt daarom ook brieven naar alle gemeentelijke commissies die straatnamen bedenken, met het verzoek daarbij wat vaker aan een vrouw te denken. 

De Bovengrondse is nog niet klaar met het initiatief. ,,Ook Middelburg gaat nog wel horen van deze actie...", laat de groep weten in een persbericht.

Volledig scherm
© Johan van der Heijden
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement