Het gedeelte van de Zanddijk tussen Kruiningen en Yerseke dat op de nominatie staat voor verbreding. Als de provincie voor dit scenario kiest, zullen enkele huizen aan de noordzijde (links op de foto) moeten wijken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gedeelte van de Zanddijk tussen Kruiningen en Yerseke dat op de nominatie staat voor verbreding. Als de provincie voor dit scenario kiest, zullen enkele huizen aan de noordzijde (links op de foto) moeten wijken. © Marcelle Davidse

Bewoners Zanddijk slaken noodkreet: geen ‘snelweg’ door onze voortuinen en huizen

YERSEKE - Twaalf gezinnen die aan de Zanddijk tussen Kruiningen en Yerseke wonen zijn woedend dat de provincie Zeeland afstevent op verbreding van de dijk. Daarvoor moet een aantal huizen worden gesloopt, voor anderen komt de weg een stuk dichterbij. Ze spreken over een ‘onverwachte ommezwaai’ en hebben het gevoel dat de verbreding er doorgeduwd wordt.

  1. De platte Zeeuwse oester is hip, en dit jaar toch nog lekkerder dan verwacht
    Zeeland eet

    De platte Zeeuwse oester is hip, en dit jaar toch nog lekkerder dan verwacht

    Jean Dhooghe uit Yerseke is in de oesterwereld geen onbekende. Hoe kan het ook anders wanneer je uit een familie komt die al meer dan 100 jaar actief is in de kweek van schaal- en schelpdieren. De familie Dhooghe heeft eigen kweekgronden in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer en in de de Waddenzee, daarnaast hebben ze met de Oesterij een wel heel bijzondere plek aan de Havendijk van Yerseke, waar je niet alleen kunt eten maar je tevens als het ware op de historische oesterputten zit.