Het gedeelte van de Zanddijk tussen Kruiningen en Yerseke dat op de nominatie staat voor verbreding. Als de provincie voor dit scenario kiest, zullen enkele huizen aan de noordzijde (links op de foto) moeten wijken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gedeelte van de Zanddijk tussen Kruiningen en Yerseke dat op de nominatie staat voor verbreding. Als de provincie voor dit scenario kiest, zullen enkele huizen aan de noordzijde (links op de foto) moeten wijken. © Marcelle Davidse

Bewoners Zanddijk slaken noodkreet: geen ‘snelweg’ door onze voortuinen en huizen

YERSEKE - Twaalf gezinnen die aan de Zanddijk tussen Kruiningen en Yerseke wonen zijn woedend dat de provincie Zeeland afstevent op verbreding van de dijk. Daarvoor moet een aantal huizen worden gesloopt, voor anderen komt de weg een stuk dichterbij. Ze spreken over een ‘onverwachte ommezwaai’ en hebben het gevoel dat de verbreding er doorgeduwd wordt.

 1. Reimerswaal is er uit: géén nieuwe weg door Kaasgat, wel verbreding van de Zanddijk
  PREMIUM

  Reimers­waal is er uit: géén nieuwe weg door Kaasgat, wel verbreding van de Zanddijk

  YERSEKE - Het hoge woord is eruit. Nu alle hoop op een poldertracé met nieuwe afslagen definitief is vervlogen, zet Reimerswaal vol in op de verbreding van de Zanddijk tussen de A58 en Yerseke. Wethouder Maarten Both schuift daarmee de favoriete optie van de provincie - een nieuwe weg om buurtschap Kaasgat - terzijde. ,,Daar is nauwelijks draagvlak voor. Daar hoeven we geen discussie over te voeren.”
 2. ‘Wonen in deze molen geeft je het gevoel altijd op vakantie te zijn’; toch staat hij nu te koop
  PREMIUM
  DAG HUIS

  ‘Wonen in deze molen geeft je het gevoel altijd op vakantie te zijn’; toch staat hij nu te koop

  Filmfanaat Frank Blaakmeer (62) heeft bij het wonen in de molen in Ellewoutsdijk een ‘permanent vacation’-gevoel. Met zijn vrouw Heloïse Jonkers heeft hij genoten van een idyllische en avontuurlijke plek. ,,We waren hier thuis altijd op vakantie.” Maar toch ging het hoge Noorden weer trekken, het is de grond waar Blaakmeer opgroeide en waar zijn grootouders leefden.