Volledig scherm
Nieuwbouw in Sint-Maartensdijk-West in 2017. © Leo Adriaansen

Bewoners van ‘Smerdiek-West’ nog lang niet tevreden

SINT-MAARTENSDIJK – Verpaupering. Onduidelijkheid over de toekomst van de wijk. Niet weten bij wie je moet aankloppen met problemen. Bewoners in Sint-Maartensdijk-West zijn nog lang niet tevreden over hoe het gaat in de wijk. Dat blijkt dinsdagavond tijdens een bewonersbijeenkomst in sport- en gemeenschapscentrum Haestinge.

Bewoners zijn de verloedering beu. Kijken reikhalzend uit naar de nieuwbouw die komen gaat. ,,Hopelijk lost dat meteen het parkeerprobleem op”, zegt bewoner Jaap Kwaak. ,,In de jaren tachtig stonden hier overdag drie auto’s in de straat, nu zijn het er dertig. De parkeerdruk is echt een probleem.”

Maar ook de overlast door tijdelijke bewoning. Mensen die hun tuintje niet onderhouden. ,,Je weet niet bij wie je klachten moet melden”, zegt Willem Salari. ,,Een tijd lang hebben een aantal bewoners voor flink wat overlast gezorgd. Dat is nu voorbij. Maar bij wie moet je dat melden: de woningcorporatie, de gemeente of de politie?”

Smerdiek-West

Tijdens de discussie, over onderwerpen als zorg, duurzaamheid, samenleven en openbare ruimte is ook nagedacht over een nieuwe naam voor de wijk. Opvallend genoeg staat Smerdiek-West met stip op de eerste plaats. Gevolgd door Nieuw-West, Schorre en Bloemenwijk. 

De bewonersbijeenkomst is een initiatief van de gemeente Tholen, woningcorporatie Stadlander en bouwbedrijf De Nijs-Soffers uit Hoogerheide, verantwoordelijk voor de nieuwbouw in de wijk. Stadlander sloopt in totaal 120 woningen in de wijk, bouwt er 100 voor terug. De Nijs-Soffers is dit najaar gestart met de bouw van nog eens 17 koopwoningen in de Henri Dunantstraat.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement