Volledig scherm
© Thinkstock

Bewoners Nieuwe Diep willen schadevergoeding vanwege kolossaal huis van de buren

DEN HAAG/GOES - Twee bewoners van het Nieuwe Diep aan het Goese Meer eisen van de gemeente Goes compensatie voor een veel groter uitgevallen woning naast hen dan ze hadden verwacht. 

Maandag stonden ze met een planschadedeskundige bij de Raad van State in Den Haag tegen de gemeente Goes. De buren hebben hun woning gesloopt en mochten er van de gemeente een veel grotere voor terugbouwen. 

In plaats van de in het bestemmingsplan toegestane oppervlakte van maximaal 220 vierkante meter werd die echter 248 vierkante meter. De hoogte werd negen meter terwijl maximaal 8.80 meter was toegestaan. Ook is over de volle breedte de achtergevelrooilijn met zestig centimeter overschreden. 

,,Er is een kolos voor hun woning neergezet”, zei hun raadsman H. Elmendorp. Hun huis zou met 44.000 euro in waarde zijn afgenomen. Maar de gemeente Goes is het niet met hen eens. ,,Nul euro waardevermindering” zei een woordvoerder. Volgens de gemeente was het voorzienbaar dat er van het bestemmingsplan afgeweken zou worden. 

De rechtbank Zeeland-West-Brabant stuurde de twee bewoners van het Nieuwe Diep in september 2017 met lege handen naar huis. Uitspraak van de Raad van State in hoger beroep volgt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement