Volledig scherm
De Eendvogelstraat in Heinkenszand © google maps

Bewoners Eendvogelstraat missen vooral groen, parkeerplaatsen en goed onderhouden wegen

HEINKENSZAND - Voldoende parkeerplaatsen, veel groen en goed onderhouden wegen en trottoirs. Dat vinden de bewoners van de Eendvogelstraat in Heinkenszand belangrijk. 

De gemeente Borsele wil de Eendvogelstraat herinrichten. Om uit te zoeken wat de bewoners willen, is een bureau ingehuurd. Dit bureau heeft een digitale enquête uitgezet en de resultaten daarna voor de gemeente geanalyseerd. Kosten: ongeveer 10.000 euro. 

Uit het onderzoek blijkt dat de bewoners van de Eendvogelstraat vooral parkeerplaatsen missen. Ook het gebrek aan verlichting richting het sportveld scoort hoog. Mensen uit omliggende straten vragen vaak aandacht voor de verkeersveiligheid.

Meer reacties dan tijdens een inloop

De bewoners konden ook wensen opgeven. Het is niet verrassend dat parkeergelegenheid ook daarbij weer hoog scoort. Net als het aanleggen van meer groen. De enquête is uitgezet onder 700 huishoudens. Wethouder Arno Witkam is blij met de respons. ,,Er hebben 292 inwoners gereageerd. Dat is meer dan we tijdens een inloopavond konden verwachten.” 

Hij vindt deze manier van betrekken van inwoners een succes. ,,Maar dan hoeft het niet altijd zo uitgebreid.” Alle suggesties worden nu beoordeeld en als het mogelijk is meegenomen in het ontwerp. De straat wordt in 2021 aangepakt.

  1. Romy (22) vocht zich terug van een eetstoornis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaargelegd’
    PREMIUM
    VIDEO | PORTRET

    Romy (22) vocht zich terug van een eetstoor­nis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaarge­legd’

    VLISSINGEN - Ruim een jaar maakte Romy Thuy (22) uit Goes wekelijks video’s over haar eetstoornis. Het leverde haar een nominatie op voor de Vrouw in de Media Award 2019. ,,Ik heb iets kunnen betekenen voor anderen die niet meer wisten hoe ze verder moesten. Die doodsbang waren. Die zagen dat hun lichaam al aan het afsterven was; net als het mijne, op het dieptepunt van mijn ziekte. Van vrijwel allemaal weet ik dat ze zich hebben laten opnemen en met zichzelf aan de slag zijn gegaan. Dat ik die award niet gewonnen heb, maakt me niet uit. Ik heb mijn doel bereikt.”