Volledig scherm
Burgemeester Huub Hieltjes van Kapelle ontbijt samen met de kinderen van groep 5/6 van CBS de Hoeksteen in Wemeldinge. Meester Michael Tramper schenkt de thee in. © Marcelle Davidse

Bevelandse burgemeesters schuiven aan voor het Nationaal Schoolontbijt

WEMELDINGE - Voor de leerlingen van groep 5/6 van de Hoeksteen in Wemeldinge begon de donderdag net wat anders dan anders. Burgemeester Huub Hieltjes schoof daar namelijk aan voor een schoolontbijt. 

Deze week wordt voor de 17e keer het Nationaal Schoolontbijt gehouden. In de andere Bevelandse gemeenten schoven ook al de burgemeesters Detty Lemmers van Noord-Beveland (Stelleplankier in Colijnsplaat) en José van Egmond namens  Reimerswaal (Reigersberg in Rilland) aan. Burgemeester Ger van de Velde van Tholen pikt vrijdag nog een ontbijtje mee op de Luyster in Sint-Philipsland.  

Quote

Voor sommige leerlingen was de komst van de burgemees­ter een verrassing.

Bij het Nationaal Schoolontbijt wordt op  de deelnemende scholen een gezond ontbijt klaargezet voor scholieren. Allemaal volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Daarbij wordt ook voor lesmateriaal gezorgd om een dag goed te kunnen beginnen.

Burgemeester Hieltjes ging bij de Hoeksteen dan ook in gesprek met de kinderen over het belang van een goed ontbijt. Aan tafel werd gesproken over wat bijvoorbeeld vitaminen nu eigenlijk zijn en wat die doen voor een mens.

Bijbelverhaal

Voor sommige leerlingen was de komst van de burgemeester een verrassing, maar de meeste leerlingen wisten wel dat hij donderdag een vorkje mee zou komen prikken. Na het gebed en een Bijbelverhaal over het wondermaal schoof de burgervader tussen de kinderen aan bij het buffet.

Het Nationaal Schoolontbijt heeft ook elk jaar een goed doel waar aan gedoneerd kan worden. Dit jaar is dat het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn, en probeert deze kwetsbare kinderen weer rust vinden en aandacht te geven.