Volledig scherm
Siebe Kramer stopt per 1 januari 2020 als voorzitter van Nationaal Park Oosterschelde. © PZC

Bestuur Nationaal Park Oosterschelde gaat op de schop

GOES - Het dagelijks bestuur van Nationaal Park Oosterschelde (NPO) ondergaat een complete gedaanteverwisseling. De secretaris is pas vervangen en aan het einde van dit jaar zijn ook de voorzitter en de penningmeester vertrokken.

Wie nu op de site kijkt van NPO kijkt, ziet daar nog drie vertrouwde namen staan bij het bestuur; Voorzitter Siebe Kramer, secretaris Marcel Delhez en penningmeester Ad van Hees. Maar per 1 januari 2020 zijn deze alle drie verdwenen.

Quote

Voorzitter Siebe Kramer heeft er straks acht jaar opzitten, dus hij zit aan zijn maximale termijn.

Wilco Jacobusse

Delhez is inmiddels al vervangen door wethouder Frank Hommel van Tholen, laat Wilco Jacobusse namen NPO weten. ,,Onze huidige voorzitter, Kramer, zit er nog tot 1 januari 2020", aldus Jacobusse. ,,Tegen die tijd is Ad van Hees van Staatsbosbeheer ook met pensioen. Zijn plaats zal worden overgenomen door Ira von Harras van de Zeeuwse Milieufederatie."

Vertegenwoordiger

Met nog een nieuwe voorzitter erbij is het bestuur op 1 januari weer compleet. ,,In het dagelijks bestuur van NPO zit altijd één vertegenwoordiger van de gemeenten namens alle gemeenten en één vertegenwoordiger van een natuurorganisatie namens alle natuurorganisaties. We hopen van harte dat we een nieuwe enthousiaste voorzitter gaan vinden die vanaf januari aan de slag wil."

Volledig scherm
Zo staat het dagelijks bestuur van Nationaal Park Oosterschelde op dit moment nog vermeld op de eigen site. © -

De procedure voor een nieuwe voorzitter loopt op dit moment. Tot 19 juli kunnen sollicitanten nog reageren. Jacobusse: ,,In principe wordt de voorzitter aangesteld voor een termijn van vier jaar, met de mogelijkheid tot eenmalige verlenging.” Dat is ook de reden dat Kramer vertrekt. ,,Hij heeft er straks acht jaar opzitten, dus hij zit aan zijn maximale termijn."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement