Volledig scherm
De entree van 's-Heerenhoek, met rechts de Nassauweg. © Google Streetview

Besluit over Nassauweg 's-Heerenhoek valt voor de kerst

‘s-HEERENHOEK - Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een oplossing voor de verkeerssituatie in en rond 's-Heerenhoek.

Dat zegt waterschapsbestuurder Rian de Feijter. Maar of de uiteindelijke uitkomst zal zijn dat de Nassauweg 30-kilometerzone wordt is nog allerminst zeker. Waterschap Scheldestromen wil eerst voor zichzelf bepalen hoe om te gaan met 30-kilometerzones in het buitengebied. Ze heeft wel toegezegd aan de bewoners van de Nassauweg om voor de Kerst met een besluit te komen.

Drukker

Sinds de Sloeweg klaar is en de Molendijk in 's-Heerenhoek een 30-kilometerzone is geworden, is er nogal wat veranderd in het verkeer in en rond het dorp. De Nassauweg is bijvoorbeeld veel drukker geworden, mede omdat mensen de Molendijk omzeilen. Niet alleen de Nassauweg is drukker, ook de Heinkenszandseweg (net buiten het dorp) krijgt veel meer verkeer te verwerken. Daardoor is het lastig geworden de weg over te steken. De provincie Zeeland onderzoekt inmiddels hoe de oversteek Nassauweg/Heinkenszandseweg veiliger gemaakt kan worden omdat daar veel schoolkinderen de weg over moeten.