Beleeftuin Moerzicht in Yerseke krijgt eerste beplanting

videoYERSEKE - In Yerseke is dinsdagmorgen een begin gemaakt met de beplanting van de beleeftuin bij zorgcentrum Moerzicht. De tuin had voorheen een stenen uitstraling en krijgt nu een natuurlijk uiterlijk.

Meneer Van Stee, bewoner van Moerzicht, plantte als eerste handeling een krentenboom in één van de daarvoor aangelegde perkjes. Dat deed de 91-jarige Yersekenaar samen met Joy Baaijens van obs Parelmoer en Vera Nieuwenhuize van cbs het Kompas. Ook plantten de leerlingen nog in verschillende groepjes bollen in de grond. 

De twee basisscholen grenzen aan Moerzicht en zijn daarom betrokken bij de nieuwe tuin. Zo komen er ook twee moestuintjes in die de scholieren gaan onderhouden. In maart volgt de officiële opening.

De beleeftuin is een initiatief van Johan Kole. Hij miste ruim twee jaar geleden een gelegenheid om met zijn vrouw, die toen in Moerzicht woonde, naar buiten te gaan. Kole keek tevreden toe naar de handelingen in de tuin. Maar ook meneer Van Stee was blij. ,,Tsjonge, wat het is toch opgeknapt hier", sprak hij na afloop.

Volledig scherm
Kinderen en bewoners planten de beweegtuin in Yerseke aan. © Willem Adriaansens