Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Bejaard stel koopt huis in Goes zonder geld, verkopers ernstig gedupeerd

UPDATEGOES - Een bejaard echtpaar uit Goes is maandag aangehouden voor poging tot oplichting. De twee ondertekenden een koopcontract van een huis, zonder dat zij daar geld voor hadden. De verkopers kochten intussen al een andere woning en raakten ernstig gedupeerd.

De 77-jarige J. de K. en zijn 73-jarige vrouw zijn opgepakt. Ze toonden enige tijd geleden interesse in het huis van de verkopers uit Goes dat te koop stond. Ze raakten het snel eens over de prijs en ondertekenden de koopovereenkomst.     

De betaling bleef echter uit. De K. bleef herhalen dat het snel geregeld zou worden, omdat hij een grote som geld op zijn rekening zou krijgen door de verkoop van zijn eigen huis. In goed vertrouwen kochten de verkopers al een andere woning.

Maar het geld bleef uit. De verkopers bekroop langzaam het onbehagelijk gevoel van oplichting. Vooral nadat hun buurman vertelde dat er in Goes een oplichtersechtpaar actief was, dat met naam en toenaam bij de makelaars bekend was. Ze beseften bij navraag dat ze zijn opgelicht en deden aangifte. 

"Door de bedrieglijke voorwendsels van de verdachten zijn de verkopers ernstig gedupeerd", meldt de politie. "Ze moesten de aankoop van hun nieuwe huis annuleren en als boete 10 procent van de aankoopsom betalen." 

Opmerkelijk genoeg zou de poging tot oplichting het bejaarde echtpaar geen direct voordeel opleveren en zouden ze sowieso tegen de lamp lopen. De 77-jarige De K. zat al eerder in de gevangenis voor soortgelijke oplichting. Hij zit nog vast en wordt donderdag voorgeleid. Zijn vrouw is na verhoor vrijgelaten en mag de afhandeling van de zaak thuis afwachten. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement