Volledig scherm
Ondernemer Robbert Northolt wil dijkpaviljoen De Landing bij Baarland (foto) vervangen door drielaagse nieuwbouw en zestien lodges. © Marcelle Davidse

Behoud de Zak: 'Bescherm kust Westerschelde tegen recreatieve bebouwing'

BAARLAND – Als het aan de stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland (BZZB) ligt, komt er ook voor de Westerschelde een kustvisie om het gebied te beschermen tegen recreatieve bebouwing.

„Laat deze riviermonding van de Deltakust niet verloren gaan onder de motivatie ‘gebrek aan geld’, zoals de gedeputeerde betoogt, want dan zal het investeerdersgeweld zeker zegevieren”, zo schrijft de BZZB in een brief aan het provinciebestuur. Het stichtingsbestuur roept de Statenleden op geld en tijd vrij te maken voor het ontwikkelen van een Westerschelde-kustvisie.

In haar brief betuigt de BZZB eveneens steun aan het protest van negen Baarlanders, de Vereniging van Eigenaren van Camping Scheldeoord en de werkgroep Bescherm de Zeeuwse Delta. Zij zijn tegen het plan om dijkpaviljoen De Landing bij Baarland te vervangen door drielaagse nieuwbouw en zestien lodges. „De BZZB onderschrijft hun zorgen en argumentatie. Het Westerscheldegebied roept om bescherming en passende maatregelen nu een overkoepelende visie ontbreekt."

Het provinciebestuur stelt vrijdag het Omgevingsplan Zeeland 2018 vast.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement